Pmakerij wordt jaarlijks georganiseerd door de stafleden. Dit zijn enthousiaste vrijwilligers met jarenlange ervaring in het onderwijs, en/of theater. En vooral met jarenlange ervaring met dit theaterkamp. Het stichtingsbestuur bestaat uit Joost Hoogland, Mark Schurink en Lune Hagman. Hieronder een voorstelrondje:

Joost 

In het dagelijks leven is Joost sportdocent op een middelbare school in Amsterdam. Joost woont samen met zijn vriendin Kiki in Haarlem en is trotse vader van zijn dochters Lune en Bella. Joost brengt in zijn vrije tijd graag tijd door in de duinen en op het strand. Is het niet om te sporten, dan wel om met zijn vrienden of familie te relaxen. Tijdens zijn schooltijd speelde Joost altijd mee in het schooltoneel, hier speelde hij in klassiekers als Antigone of Peer Gynt. Helaas heeft Joost als kind nooit deelgenomen aan Pmakerij. Maar na tal van kampen georganiseerd te hebben op de scholen waar hij heeft gewerkt, kwam hij bij Pmakerij terecht. Na twee jaar in het leidingteam gezeten te hebben, maakt hij nu deel uit van de staf, waar hij samen met Mark verantwoordelijk zal zijn voor Sport&Spel.

 

 

 

 

Lune

Lune gaat al sinds 2003 mee als kampkindje samen met haar broertje, zus en vader die toentertijd in de staf zat. Ze heeft na haar 18e 6 jaar meegedraaid als leiding van een groepje op Pmakerij en zit nu sinds 2021 in de staf. Ze is onder andere verantwoordelijk voor de dagelijkse orde samen met Mark en kleding en decor met Tristan.

Na een opleiding ruimtelijk vormgeven is Lune gaan werken als bedrijfsleider van The Streetfood Club in Utrecht. Sinds november 2022 is ze activiteiten- en locatiemanager bij het cultureel centrum De Vrijstaat in Leidsche Rijn, waar kinderen, jongeren en makers samenkomen. 

 

 

 

 

 

 

Mark 

Na vijf jaar gewerkt te hebben op een creatieve vakschool in Zwolle, werkt Mark nu als docent en studieadviseur bij de opleiding bestuurskunde op de Hogeschool van Amsterdam. Hij heeft psychologie gestudeerd. Theater is zijn hobby en sport en spel haalt de meest fanatieke versie van zichzelf naar boven. Inmiddels gaat Mark meer dan 20 jaar mee op kamp: eerst als deelnemer, daarna als leiding en sinds 2018 als staf. Op kamp is hij verantwoordelijk voor sport en spel samen met Joost en dagelijkse orde samen met Lune. 

 

 

 

 

 

 

Tristan

Nadat hij afstudeerde aan het grafisch lyceum besloot tristan verder te gaan in het beeldend vakgebied. Eerst als zelftstandige in de grafische vormgeving. Door zijn voorliefde voor film begon hij te werken als artdirector op filmsets. Dat groeide snel door naar regie. Sinds 2017 is hij werkzaam als regisseur.
in 2003 ging hij voor het eerst mee naar Pmakerij, samen met zijn twee zussen. Tot 2012 ging hij mee als kampkind. Nu doet hij sinds 2022 regie en samen met zus Lune Decor.

 

 

 

 

 

 

In Memoriam 

Jeroen Groenendijk

16 december 1965 - 3 april 2011

Jeroen is 22 jaar medeorganisator en regisseur van het kamp geweest. Met zijn bijzondere visie op theater heeft hij een belangrijke stempel gedrukt op de ontwikkeling van eerst Kikakamp, en later Pmakerij.

Tot ons verdriet hebben we veel te vroeg afscheid moeten nemen van een fantastische theatermaker en een dierbare vriend. Wij zullen zijn niet aflatende enthousiasme, zijn kritische blik en zijn prettige energie missen.